Ploiesti, un izvor de talent! DA! O doveste numarul impresionant de OLIMPICI!

ADRIAN DOBRE: „Iată, Ploieștiul e un izvor de talent. Dovada… Spiritul olimpic spune să PARTICIPI. Dar voi ați depășit cu mult acest spirit. Pentru că prin voi înșivă sunteți niște învingători. Voi sunteți modelele prezentului dar și ale viitorului”.

Cu numai o zi înaintea Zilei Mondiale a Educației, la Ploiești, Ploieștii lui Nichita, a fost sărbătoare…

Ce frumos e să vezi o sală a unei filarmonici (care și așa promovează EXCELENȚA!)arhiplină. Arhiplină cu…zeci de elevi olimpici, laureați ai diferitelor concursuri, ale căror performanțesunt cartea de vizită a trudie și talentului. AȘA a fost vineri, 4 octombrie, la Filarmonica ploieșteană.

A 11-a ediție a acestei ceremonii impresionante a adus, și în acest an, în lumintă frunțile senine și mințile sclipitoare ale unor copii și adolescențe de excepție, care au înțeles în cel mai profund sens verbele A ÎNVĂȚA, A STUDIA, A MUNCI, întregul lor efort fiind recompensat cu bine-meriatte premii naționale și internaționale și, iată, acum, și prin inițiativa municipalității ploieștene.

Într-un cadru festiv cu totul deosebit, pe aripile muzicii și prin harul unor mari talente șlefuite de profesorii Colegiului de Artă CARMEN SYLVA (Antonia Tudose, Bianca Drăgoi, Răzvan Mișcă, Emanuel Rupa și Alexandra Dicu), olimpicii, dar și profesorii îndrumători au fost premiați. Într-o reală sărbătoare a EDUCAȚIEI.

Emoționant, strălucitor,elegant.

În deschiderea festivității, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre a spus, în discursul său: „În chiar preziua sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, vom premia cei mai buni elevi și profesori. Iată, Ploieștiul e un izvor de talent. Dovada… Spiritul olimpicspune să PARTICIPI.Dar voi ați depășit cu mult acest spirit. Pentru că prin voi înșivă sunteți niște învingători. Voi sunteți modelele prezentului dar și ale viitorului”.

Totodată, primarul le-a adresat acestor minunați olimpici rugămintea ca, oriunde îi vor duce viața și succesul, să nu uite de unde au plecat și unde au învățat: la Ploiești!

La rândul său, Inspectorul Școlar general al IȘJ Prahova, prof Nicolae Angelescu, a spus: „Încep, desigur, prin a vă mulțimi. Datorită vouă sunt și suntem cu toții azi, aici. Și uite, aceste rezultate devin din ce în ce mai numeroase și mai valoroase. Prin munca dumneavoastră, prin talentul dumneavoastră, prin munca depusă, promovați municipiul Ploiești, promovați România.

Privindu-vă pe voi, am mare încredere în viitor. Iată, avem toate șansele să trăim într-o țară modernă!”

Apoi, a urmat premierea elevilor și a dascălilor.

Nu înainte de a afla cine sunt… PROFESORUL, respectiv ELEVUL ANULUI.

Onoranta titulatură de PROFESOR AL ANULUI i-a revenit unui om special, un om dedicat, cu zeci de ani de carieră aureolându-i destinul: prof Maria Finichiu. Un om extraordinar, care a schimbat zeci de destine, prin sport și dragoste, prin respect și trudă, profesor ce îndrumă elevii cu nevoi speciale, cei de la Centrul de educație incluziv nr 2 Ploiești. Un dascăl ai cărui elevi au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului, atât în țară, dar și la Milano, Sarajevo, Roma și cine știe pe ce alte meridiane.

ELEVULUI ANULUI a fost desemnată tânăra Antonia Tudose, elevă în clasa a XII-a la reputatul Colegiu de Artă CARMEN SYLVA, o pianistă care promite o carieră de succes.

*Suma alocată de la bugetul local pentru premierea elevilor și a profesorilor, în acest an, a fost de 67.000 lei.

Performanță, gândire, ambiție, conștiinciozitate. EDUCAȚIE. Olimpism. Ferestre deschide cunoașterii și aprofundării cunoștințelor acumulate, nesoteneală, dăruire. ELEVI ȘI PROFESORI CU LAURI PE FRUNTE!

Tuturor, sincere felicitări!

Foto: www.facebook.com/ploiestiprimarie/