Ploiesti: Sedinta tensionata la Consiliul Local

Ordinea de zi a inclus 40 de proiecte, iar in timpul ședinței Consiliului Local Ploiești au apărut mai multe modificări.

 

Printre proiectele aprobate s-au numărat cele care vizau bugetul propriu și cel al mai multor instituții din subordinea Consiliului Local Ploiești. De departe însă ședința s-a prelungit după ce aleșii au pus în discuție proiectul referitor la prelungirea contractului cu firma Rosal, care asigură salubrizarea Ploieștiului. În acest caz, de abia după o oră și jumătate s-a votat prelungirea contractului cu 2,6 ani, cu precizarea că acest lucru se va face în limita bugetului aprobat. Social-democrații au avut însă o altă inițiativă care a generat discuții controversate: împuternicirea primarului municipiului Ploiești, Adrian Dobre, de valorificare a mărcilor Petrolului, proiect care a întrunit în final 2/3 din numărul total de voturi.

Ploiesti: Sedinta tensionata la Consiliul Local

Pentru a cincea oară, aleșii locali nu au picat la pace pe tema validării unui nou consilier local, din partea PP-DD, dar nici cu privire la regulamentul referitor la încasarea taxei de salubritate.

Ședința de Consiliu Local a avut loc la Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ. Prima surpriză pentru aleșii locali a fost prezența liderilor de sindicat de la TCE Ploiești, care au solicitat ca municipalitatea să plătească datoria către societate, de aproape 9,1 milioane de lei, astfel încât să se poată achita datoria către ANAF.

În stilul caracterististic, consilierul local liberal Gheorghe Sârbu a criticat faptul că directorii de la SGU și de la SC Hale și Piețe nu au fost demiși.

Totodată, aleșii locali au respins bugetul de la SC Hale și Piețe, însă au aprobat bugetul de la TCE, Nici proiectul legat de validarea unui nou consilier, în persoana lui Gheorghe Cucu, din partea PP-DD nu a trecut la vot, dar nici regulamentul propus pentru încasarea taxei speciale pentru salubritate.

Tot astăzi, consilierii locali au aprobat nominalizarea altor persoane în comisiile de specialitate în locul lui Paul Palaș, care și-a pierdut mandatul de ales local, prin ordin al prefectului.