Ploiesti: Sarbatoare de Ziua Europei, Ziua Independentei de Stat si Ziua Victoriei Aliatilor

Luni, 9 mai 2016, la Ploiesti a fost sărbătorită Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu acest prilej au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, la eveniment fiind prezent vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Prahova.

 

Manifestările au continuat şi la Monumentul Eroului Sovietic, unde reprezentanţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse în România au participat la ceremonia de depunere de coroane cu ocazia aniversării a 71 de ani de la Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

După intonarea imnurilor de stat ale României şi Federaţiei Ruse au fost omagiaţi eroii căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial pentru libertatea întregii Europe, dar şi pentru a pune capăt conflagraţiei mondiale. La eveniment, alături de reprezentanţii ambasadei, au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Prahova, ai Instituţiei Prefectului Prahova, ai Primăriei Municipiului Ploieşti, precum şi ai veteranilor de război.