Ploiesti: Saptamana europeana a mobilitatii

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, organizează, în perioada 16 – 22 septembrie 2015, “Săptămâna europeană a mobilității”.

 

Campania Uniunii Europene, ce se desfășoară anul acesta, la Ploiești, sub sloganul “Alege. Schimbă. Combină” are ca scop sensibilizarea cetățenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor și a mersului pe jos în detrimentul transportului cu mașina personală.

 

Manifestările de anul acesta vor include, pe lângă difuzarea de pliante și afișe în vederea responsabilizării și promovării aspectelor sus amintite, un seminar pe tema multimodalității susținută în cadrul “Săptămânii europene a mobilității”, eveniment ce va avea loc, în data de 18 septembrie 2015, începând cu ora 09.00, la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ.

 

De asemenea, în cadrul acelorași manifestări, în data de 17 septembrie 2015, pe B-dul Independenței se va organiza o acțiune de distribuire de pliante în scopul sensibilizării cetățenilor cu privire la folosirea transportului cu biciclete, role și a mersului pe jos și tot aici se va realiza un sondaj de opinie privind transportul durabil.

 

Manifestările se vor încheia în data de 22 septembrie, moment la care va fi marcată Ziua Europeană – În oraș fără mașină!