Ploiesti: Sa fim noi pastratorii traditiei

Centrul Județean de Cultură Prahova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Grădinița „Castelul Pitcilor”, structură a Școlii Gimnaziale „Radu și Severa Novian” din Adunați și Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” din Câmpina, implementează Proiectul „Să fim noi păstrătorii tradițiilor”, ediția a IV-a, 2016.

 

“Proiectul are ca principale obiective dobândirea unor sentimente de dragoste şi respect pentru tradiţiile, obiceiurile şi folclorul românesc; promovarea prin cântec şi prin dans popular a frumuseţii artei populare româneşti; stimularea creativității și a expresivității în lucrări care să evidențieze tradiția și istoria locală; transmiterea experienței didactice personale prin intermediul lucrărilor științifice cu care cadrele participă la simpozionul propus”, afirma managerul de proiect, Dragos Grigorescu.

 

Dintre activitățile proiectului menționăm:

1. Concursul de creație plastică „Tradiții și obiceiuri pascale”, desfășurat în perioada aprilie-mai 2016, la Câmpina și Adunați;

2. Festivalul – Concurs „Să fim noi păstrătorii tradițiilor”, care se va desfășura în data de 14 mai 2016, la Căminul Cultural din comuna Adunați;

3. Simpozionul „Contribuția activităților extracurriculare la cultivarea dragostei pentru tradiția românească la elevi și preșcolari”, în luna iulie 2016.