Ploiesti: Preselectie pentru Corala de adulti

Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la preselecţiile organizate pentru completarea Coralei de adulţi, care sunt organizate în fiecare lună. Următoarea preselecţie va avea loc vineri, 1 iulie 2016, începând cu ora 18.00, la sediul instituţiei din Ploieşti, strada Democraţiei nr. 60-62. Studiile de specialitate şi experienţa în domeniu constituie un avantaj. Informaţii suplimentare la telefon 0244/578.148, 0730.097.668 sau 0726.189.933.

 

De la înfiinţarea Casei de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, în 1955 (sub denumirea Palatul Culturii Ploieşti), în cadrul instituţiei a funcţionat în permanenţă o corală de adulţi. A fost inclusă, iniţial, în componenţa „Ansamblului de cântece şi dansuri al oraşului Ploieşti”, apoi s-a transformat în Corul Palatului Culturii, pentru ca din anul 1971 să primească numele eminentului compozitor ploieştean Paul Constantinescu.

 

Alcătuită din pasionaţi ai artei corale, tineri şi vârstnici înzestraţi cu calităţi artistice deosebite, cu preocupări profesionale diferite, aceşti artişti amatori îşi rezervă o parte din timpul lor liber activităţii corale, în dorinţa satisfacerii unor cerinţe de ordin spiritual, cultural-artistic. Repertoriul Coralei „Paul Constantinescu” a cuprins de-a lungul anilor lucrări de largă diversitate stilistică, selecţionate din creaţia corală românească şi universală.

 

Corala „Paul Constantinescu” a obţinut numeroase premii, trofee şi distincţii de mare însemnătate:

– Ordinul „Meritul Cultural” clasa I;

– Premiul I şi titlul de Laureat la Concursul republican al formaţiilor artistice de amatori;

– Locul I la Concursul televizat „Cântare Patriei”;

– Trofeele „Ciprian Porumbescu”, „D.G. Kiriac”, „Cetatea de Foc” – Reşiţa, „Craiul Munţilor” – Hunedoara, „Gh. Dumitrescu” – Braşov;

– Diplome la festivalurile corale din Piteşti, Iaşi, Bucureşti, Sf. Gheorghe, Lugoj, Ploieşti şi altele;

– Înregistrări la radio şi televiziune.

 

În afara acestor succese în ţară, Corala „Paul Constantinescu” a efectuat turnee de prestigiu în străinătate, participând la festivalurile şi concursurile corale internaţionale din Ungaria, Bulgaria, Germania, Estonia, Italia, Irlanda. De asemenea, corala a făcut înregistrări în studiourile de radio din Stuttgart – Germania şi a participat la Concursul Coral Internaţional „Să cînte popoarele”, organizat de Uniunea Europeană a Radiodifuziunii şi înregistrat de BBC Londra.

 

Dirijorii Coralei „Paul Constantinescu”, în perioada 1955 – 2012:

– Gheorghe C. Ionescu: 1955 – 1980

– Eugen Bleoţiu – Justin Podăreanu – Georgeta Mazilu – Corneliu Irimia: 1984 – 1998

– Georgeta Mazilu: martie 2000 – mai 2001

– Mihai Nae: ianuarie 2002 – iunie 2003

– Cornel Mutu: noiembrie – decembrie 2003

– Eduard Antonio Tocan: aprilie 2006

– iunie 2009 – Cornel Mutu: martie 2010 – iunie 2011

La ora actuală, în cadrul Casei de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti funcţionează Corala „Anche Musica”, sub bagheta dirijorului Amalia Secreţianu.