PLOIESTI JAZZ FESTIVAL 2020. Reverberatii la final

„Cinci seri de jazz de cea mai bună calitate, zeci de artişti care au cântat cu aceeaşi bucurie din totdeauna în faţa unor scaune goale, unde tristeţea s-a cuibărit deja de câteva luni bune, un noiembrie plin de evenimente dedicate acestui proiect, o teamă imensă faţă de neprevăzutul care ne-a schimbat planurile, speranţa că totul va fi bine şi, nu în ultimul rând, bucuria finalului extraordinar. Aşa s-a desfăşurat Ploieşti Jazz Festival 2020.

Când am început pregătirile pentru festivalul din această toamnă, chiar la finalul ediţiei trecute, am pornit la drum cu entuziasmul celui mulţumit de ce a realizat şi cu dorinţa de a se autodepăşi. N-am ştiut ce ne aştepta şi toate planurile ne-au fost date peste cap. Aproape nimic din ce programasem nu mai putea fi realizat! Dar nu puteam da înapoi niciun pas, pentru că istoria jazz-ului românesc, începută la Ploieşti în 1969, nu merita noi pagini negre.

Astăzi tragem linie după încă o ediţie a Ploieşti Jazz Festival. Şi ne bucurăm că am avut artişti valoroşi pe scenă, că am avut publicul fidel – şi mai mult decât atât – alături de noi pe platforma Virtual Concert Hall, că am reuşit să ducem la bun sfârşit un eveniment de o asemenea anvergură.

Virtual Concert Hall a fost proiectul prin care am încercat să rămânem alături de voi, publicul nostru, în ciuda oricăror interdicții. Am reușit să facem o platformă unică, un site de unde artiștii vă pot trimite dovezile dragostei pentru cultură și ale talentului lor! Vă invităm să rămâneți aproape de Virtual Concert Hall și vă promitem că excelența va rămâne calitatea sa definitorie!

Tot ce-mi doresc astăzi este să ne reîntâlnim sănătoşi, în 2021, la Ploieşti Jazz Festival. Vă promit că voi fi acolo!

Mulțumesc sponsorilor și partenerilor care ne-au fost alături: Alexandrion Group, BES România, Conpet SA, Cora, Delice International, Digi Sign, Industrial GP, Porsche Bucuresti Vest 2, Școala de Flori, Veolia, AFI Ploiești, Apa Nova, Apazol Trans, Bibi Vacanța, BRD – Groupe Societe Generale, Cărturești, Compas Coffe, Ekonational Distribution, Generali, PECEF Tehnica, Tymbark, Lace Magazine, Fundația Prețuiește Clipa, Highberg Solution, Bristot, Ploiești Shopping City, Rotary Ploiești, Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, Studio Panda, Teatrul Toma Caragiu, The Fable, The Iconic Estate, Uniunea Elenă Prahova, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Vision Star, West Mall și nu în ultimul rând, Primăria și Consiliul Local Ploiești.

Mulțumesc echipei din spatele acestui important proiect, acelor oameni alaturi de care am realizat imposibilul!

Georgiana Frîncu – director artistic

Adriana Tvardochlib – contabil – șef

Cristina Ionescu – secretar muzical

Iulian Blidaru – designer grafic

Sever Staicu – inginer sunet

Alexandru Stoica – Broadcast Kit

Ionuț Aldea – inginer lumini

Marian Buruiană, Cristi Moisescu, Nicu Nedelcu – recuziteri

Luminita Avram – referent de specialitate

Iulia Alexandrescu – PR

Razvan Giuvelea -achiziții”

Reverberații la final. Mărturisiri, trăiri, împărtășite cu generozitate ploieștenilor și nu numai de „motorul” Ploiești Jazz Festival, dirijorul Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, omul care, împreună cu o „armată” de alți împătimiși de muzică, artiști și sponsori s-a încăpățânat să creadă în rostul, mesajul și graiul muzicii. Și, uite-așa, tradiția JAZZ-ului la Ploiești a continuat. Și… continuă. Într-un spirit greu de cuprins în cuvinte, dar care… se aude și când cortina cade…