Ploiesti Jazz Festival 2020, posibil sub Auspiciile Familiei Regale a Romaniei. Marturisirile „sufletului” Festivalului…

„În jurul prânzului primesc două telefoane, foarte importante. Ediția din acest an haotic, ciudat, nebun, va fi desfășurată se pare (așteptăm totuși confirmarea oficială) sub Auspiciile Familiei Regale a României și sub egida Ministerului Culturii (al doilea an la rând)

Pentru mine și sunt sigur că și pentru echipa alături de care lucrez, aceste aspecte înseamnă… #Istorie, iar noi scriem câteva rânduri!

Sunt mândru ca sunt ploieştean, sunt mândru ca sunt român (cu suflet de grec)!”

Directorul Filarmonicii ploieștene, inimosul VLAD MATEESCU, amintește cu… motivată mândrie: „90% din line-up ul Jazz for America (Eveniment dedicat strângerii de fonduri inițiat de unul dintre candidații la președinția SUA) au fost în discuțiile și negocierile echipei noastre (Christian Mcbride, Melissa Aldana, etc) . S-au concretizat mulți artiști, dar ca lideri de Band au fost:

Jazzmeia Hornși Ravi Coltrane Quartet;

Ralph Peterson, Rick Margitza(a cantat în timpul liber cu un „necunoscut” pe nume

Miles Davis, Gene Jackson(a cantat cu „nenea”

Herbie Hancock), Benito Gonzales și mulți alții, nu în ultimul rand artiști romani de mare valoare!!!

Practic reprezintă o dovadă că acest festival, nu e doar un festival, ci este un eveniment „greu””.

Totodată, „sufletul” festivalului de la Ploiești, de câțiva ani buni, mărturisește: „Sunt și suntem oameni care punem sufletul pe tava ca tot ceea ce ne propunem să iasă la cel mai înalt nivel, iar Ploiești Jazz Festival este doar un eveniment printre altele. #Multumesc din suflet celor din jurul meu care fac lucrurile să se întâmple, se știu foarte bine aceștia, nu are rost sa ii enumăr, inclusiv autorități locale și centrale. Pe unii dintre ei ii vedem de fiecare data când discutam de acest curent, jazz – o altfel de muzică. Va mulțumesc că facem ca lucrurile să se întâmple, că împreună, an de an, facem ca orașul Ploiești să fie măcar pentru 5 zile o capitală culturală a României, sau mai bine zis o capitală mondială a jazz-ului…(ceea ce mă bucura cel mai mult este că în general sunt ploieșteni, sunt artiști… De aici)!

În orice caz, va aștept cu drag în perioada 25-29 noiembrie la o noua ediție a Ploieşti Jazz Festival – un eveniment organizat de Filarmonica ploieșteană – eveniment pe care îl vom dedica celor care nu mai sunt printre noi din pacate:

Șerban Ionescu Homoriceanu – președinte al clubului Jazz Forum’03 (printre multe altele) și co-organizator alături de colegi al Ploiești Jazz Festival

și Hilarius Johannes Konstantin -,,părintele” Sibiu Jazz Festival.”

Am citit aceste rânduri cu emoție, cu bucurie, cu acel ceva care te-nvăluie în sunetul care se aude și când tace. Am citit și… am recitit aceste mărturisiri ale omului, muzicianului, managerului… VLAD MATEEESCU. Mulțumim și…. SUCCES!