Ploiesti: DEZINFECTIE in unitatile de invatamant! Precizari…

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești a aprobat, miercuriaplicarea unei măsuri… necesare în contextul actual. Concret, evorba de efectuarea, de două ori pe săptămână, a operațiunilor de dezinfecție în unitățile de învățământ, în care se desfășoară activitate didactică cu prezență fizică.

Reprezentanții Primăriei Ploiești transmit, de asemenea, că vor fi distribuite 10.000 de doze de gel dezinfectant pentru mâini.

„Operațiunile de dezinfecție se vor efectua la solicitarea unităților de învățământ, ori de câte ori este nevoie, în sălile de clasă, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, precum și la reluarea cursurilor cu prezență fizică, acolo unde acestea s-au desfășurat în sistem on-line”, prezizează surse din administrația municipiului.

Regia Autonomă de Servicii Publice și Direcția Tehnic, Investiții, prin Serviciul Dezvoltare, Administrare Unități de Învățământ și Sănătate, vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Primăria Ploiești a anunțat că, totodată, va distribui, unităților de învățământ din oraș, 10.000 de doze de gel dezinfectant pentru mâini, cu acțiune virucidă și bactericidă, destinate utilizării de către copii și cadrele didactice, ca măsură profilactică împotriva răspândirii COVID-19.

„Dezinfectantul pentru mâini a fost donat administrației publice ploieștene de către un agent economic local. Municipalitatea ploieșteană mulțumește sponsorului pentru această donație utilă, în contextul epidemiologic actual”, explică autoritățile.