Ploiesti: Dezbatere publica pe tema furnizarii energiei termice la consumatori

Iulian Liviu Teodorescu, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Ploiesti, a participat azi la dezbaterea „Aplicația legislației în domeniul furnizării energiei termice la consumatori”, eveniment organizat de Veolia Energie Prahova, în colaborare cu Primăria Municipiului Ploiești, Instituția Prefectului – Județul Prahova și Consiliul Județean Prahova.

 

La discuțiile purtate în cadrul mesei rotunde s-au avut în vedere teme precum, sistemul de alimentare cu energie termică în Municipiul Ploiești, urmărindu-se trei indicatori principali: performanță, perspective și beneficiari.

 

De asemenea, reprezentanții autorităților publice locale, precum și cei ai instituțiilor abilitate în verificarea și reglementarea domeniul energiei termice, au analizat cadrul legal aplicabil furnizării energiei termice către consumatori, respectiv ansamblul actelor normative aplicabile.

 

În acest sens, s-au avut în vedere competențele în domeniul legislației generale și secundare aferente sistemului public de termoficare, precum și legislația protecției consumatorilor.