Ploiesti: Dezbatere pe tema impozitelor si taxelor locale

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre și viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea, au participat, astăzi, la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2019, activitate organizată prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești.

 

 

În cadrul dezbaterii publice, au fost prezentate o serie de analize privind gradul de încasare a veniturilor la buget realizate față de previziunea bugetară, raportul de activitate al Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești pentru anul 2018 și alte situații de profil. Totodată, au fost reamintite bonificațiile și facilitățile acordate de administrația publică locală persoanelor fizice și juridice din municipiul Ploiești la plata taxelor și impozitelor locale pentru 2019.
 
 
 
Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a reiterat, în contextul acestei dezbateri publice, faptul că, pentru anul 2019, impozitele și taxele locale nu vor fi majorate, obligațiile fiscale locale fiind doarindexate cu rata inflației, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 116/2018, care respectă prevederile Codului fiscal prin care se precizează clar obligația indexării impozitelor și taxelor locale.