Ploiesti: Coral Impex face azi lucrari de dezinsectie – combatere capuse

Primăria municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, derulează, astăzi, servicii de dezinsecție – combatere căpușe, pe suprafața domeniului public al municipiului Ploiești.

Activitățile sunt efectuate de operatorul S.C. Coral Impex S.R.L., care va utilizeza pentru aceste servicii produsul Parainsect CE, ce conține substanța activă pralethrin, permethrin, piperonilbutoxid.

10 echipe de lucrători sunt pe teren și acționează cu atomizoare pentru aplicarea tratamentelor de combatere a căpușelor, în zonele publice.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

“Pentru ca serviciile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie să fie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat. În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Totodată, rugăm cetățenii direct interesați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate”, se arata intr-un comunicat al Primariei Ploiesti.