Ploiesti: Coral Impex, dezinsectie pe domeniul public in perioada 9-22 septembrie

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, informează cetăţenii că, în perioada 9 – 22 septembrie 2020, se vor executa servicii de dezinsecție pe suprafața domeniului public al Municipiului Ploiești, de către operatorul S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Produsele insecticide utilizate în cadrul acestor acţiuni sunt:

  • , având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonylbutoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • , având substanța activă bacillusthuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • având substanța activă difluorobenzamide, folosit pentru combaterea larvelor;
  • având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor.

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii. Produsele menționate se regăsesc în Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţiişi fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunea se va desfăşura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 şi cu recomandările Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Reamintim că, pentru ca activitatea de dezinsecție sa fie eficientă, aceasta trebuie efectuata în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cat si privat.

În acest sens, municipalitatea face apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici şi instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea administraţiei publice ploieştene.

Rugăm cetăţenii direct interesaţica, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploiești şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate.

Totodată, informăm ploieştenii că, în cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție pe domeniul public va fi prelungită”, se arata intr-un comunicat al Primariei Ploiesti.