Ploiesti: Controale in piete

În primele două zile ale acestei săptămâni, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial, însoțiți de polițiștii locali de la Serviciul Ordine Publică, au desfășurat acțiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale și Pieței Malu Roșu, în vederea prevenirii şi combaterii comerţului stradal neautorizat.

 

În urma verificărilor întreprinse, poliţiştii locali au confiscat marfa comercializată ilegal pe domeniul public și fără documente de proveniență – produse perisabile și neperisabile (legume și fructe, genți, umerașe etc.) – cu o valoare totală estimată la suma de 480 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Astfel, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale persoanelor care comercializau produse agroalimentare pe alte amplasamente decât cele stabilite de municipalitate. Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, domiciliate în municipiul Ploiești și zonele limitrofe, au primit avertismente scrise.

 

Poliţia Locală Ploieşti va continua acțiunile ce au ca scop impunerea unui climat de disciplină în zonele aglomerate ale orașului, prin stabilirea în pieţele municipiului a unor relaţii comerciale bazate pe concurenţă loială.