Ploiesti: Concurs National „Stiinte si Tehnologii”

Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Elie Radu”, a organizat joi, 21 aprilie 2016, cea de-a VI-a ediție a Concursului Național “Științe și Tehnologii”. Competiția, eveniment de tradiție în rândul liceelor cu profil tehnologic din România, a reunit în acest an, la Colegiul Tehnic “Elie Radu”, peste 650 de participanți din 27 de județe ale țării.

 

Concursul a fost structurat pe mai multe discipline, respectiv „Noi dimensiuni ale cunoașterii” – Fizică aplicată și teoretică, Chimie, Biologie, energii regenerabile; „Tehnologiile secolului XXI” – Informatică; „Discipline tehnice” – Mecanic, Electric, Electronica și alte specializări; „Limbile străine pentru știință și tehnologie” – Engleză și Franceză; „Astăzi mici, mâine cercetători!” – proiect de științe aplicate pentru elevii de gimnaziu.

 

Cu această ocazie, municipalitatea a acordat premii în valoare de 3.000 de lei. Totodată, elevii câștigători la secțiunile electrică, electronică și fizică aplicată au fost premiați de prof. Conf. Ion Sota și prof. Conf. Răzvan Calotă de la Facultatea de Construcții și Instalații București. Invitați speciali ai ediției din acest an au fost consilier superior Voicu Mihai de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Conf. Dr. Șandru Liana, de la Universitatea de Litere și Științe Ploiești