Ploiesti: Circulatie inchisa in weekend pe Bulevardul Independentei; afla motivul

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a dispus închiderea circulaţiei pe Bulevardul Independenţei, la sfârşitul acestei săptămâni, în contextul sărbătoririi “Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor”.

 

Acest eveniment se sărbătoreşte în fiecare an, în data de 9 august, pentru a demonstra necesitatea promovării şi protejării parcurilor, precum  şi importanța conservării biodiversității.

 

Astfel, la nivelul comunităţii ploieştene s-a decis ca de sâmbătă, 8 august 2020, începând cu ora 9:00 şi până duminică, 9 august 2020, ora 22:00, să se întrerupă circulaţia autovehiculelor pe Bulevardul Independenţei, de la  statuia lui Radu Stanian până la Gara de Sud.

 

În consecinţă, autobuzele S.C. Transport Călători Express S.A Ploieşti vor circula dinspre Centru spre Sud pe strada Bobâlna, cu staţii la Pelican şi Liceul de Muzică, iar pe sensul dinspre Sud spre Centru, pe strada Democraţiei, cu oprire în staţiile 13 Decembrie, Covurlui şi Muzeul de Istorie.

 

Traseele de troleibuze 44 si 202 vor fi scurtate la Hale Coreco. Legătura între Centru si Gara de Sud se va face cu celelalte trasee cu parcurs în zona respectivă, iar abonații vor utiliza aceste trasee în baza tronsonului comun aprobat.

 

În locul stației Coreco Sud, traseele 1, 2, 30, 32 vor efectua stația Gara Sud din fata P.T.T.R. Sud, comună cu cea a traseului 101.

 

Facem precizarea că, atât ruta cât şi intervalul orar de deviere a circulației pot suferi modificări, la indicațiile agenţilor Poliţiei RutierePloiești, care vor fi prezenți în zonă.