Ploiesti: Amenzi de 32.000 lei pentru produse specifice Sarbatorilor de Iarna

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a continuat seria controalelor la agenții economici care comercializează produse specifice Sărbătorilor de iarnă, aplicând sancțiuni în valoare de 32.000 lei.

 

O nouă acțiune a polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Ordine Publică, inițiată în baza Planului general de măsuri pentru siguranţă a cetăţeanului, elaborat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost desfășurată vineri, 27 noiembrie, în vederea depistării și tragerii la răspundere a agenților comerciali care se sustrag de la plata taxelor aferente bugetului de stat. Astfel, în urma verificărilor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 32.000 de lei, fiind confiscate bunuri (instalații de pom, jucării și dulciuri) în valoare de 3.194 de lei.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate la un magazin din municipiul Ploiești, au fost descoperite la vânzare bunuri pentru care societatea nu deținea acte de proveniență. Mărfurile în cauză, în valoare de 1.500 de lei, au fost confiscate iar reprezentantul societății a fost sancționat cu amendă contravențională de 5.000 de lei.

 

Eforturile Poliției pe această linie vor continua cu intensitate pe tot parcursul sezonului Sărbătorilor de Iarnă.