Petrolul Ploiesti, infrangere in primul amical al iernii

Petrolul Ploiesti a început cu o înfrângere seria meciurilor amicale din Antalya, dar în ciuda rezultatului negativ cu Neftci Baku, scor 0-1, antrenorul Mircea Rednic se declară mulțumit de evoluția în ansamblu a echipei și de efortul depus de jucătorii săi.

 

”Având în vedere că a fost primul joc, sunt mulțumit de prestația băieților. S-a văzut diferența de pregătire și de ritm dintre cele două formații. În timp ce noi am avut doar 8 zile de antrenamente, Neftci și-a încheiat cantonamentul odată cu acest amical. Chiar și așa, am avut momente bune de joc în ambele reprize, am contat în atac, s-a alergat, însă ne-a lipsit golul. Am format două echipe pentru că am vrut să văd la lucru toți jucătorii și, cel mai probabil, voi proceda la fel și în următoarele două meciuri din acest prim stagiu. E foarte important să știu exact ce variante avem pentru fiecare post până va începe cel de-al doilea cantonament, în care voi încerca să conturez formula de bază”, a afirmat Rednic.

 

În privința antrenamentelor, tehnicianul lupilor a evidențiat seriozitatea cu care se pregătesc elevii săi: ”Îi văd foarte preocupați, sunt dornici să se pregătească și să acumuleze o pregătire bună, conștienți că vom avea un retur solicitant, cu meciuri grele în campionat și Cupa României. Toți răspund bine din punct de vedere fizic, ba lucrează chiar și suplimentar. Le-am dat liber în câteva după-amieze, iar cei mai mulți au făcut și cel de-al doilea antrenament al zilei în sala de forță. Asta mă bucură, înseamnă că realizează cât de importantă este această perioadă. La Petrolul există un grup bun, unit, iar atmosfera excelentă din cadrul lotului se reflectă și în modul în care echipa se pregătește”.

 

Rednic a rămas ”rege” în Azerbaidjan

 

Performanțele reușite de Mircea Rednic în perioada 2010-2011 la Khazar Lankaran, formație cu care a câștigat cupa, s-a clasat în două rânduri pe poziția secundă în campionat și a participat în cupele europene, l-au făcut pe tehnicianul Petrolului să fie extrem de aprecit în țara cu deschidere la Marea Caspică. La finalul amicalului de aseară cu Neftci, Rednic a fost asaltat de cei câțiva ziariști azeri, care l-au rugat să se întoarcă în Azerbaijdan, asigurându-l că a rămas la fel de iubit, deși au trecut 4 ani de când a plecat de la Khazar.

 

Sâmbătă, zi fără niciun antrenament

 

După 9 zile de antrenamente intense și un joc amical în Antalya, galben-albaștrii s-au bucurat astăzi de prima zi fără nicio ședință de pregătire. Rednic a decis să le dea liber elevilor săi, care au rămas în hotel, relaxându-se la piscină sau în camere, unde au continuat campionatele virtuale de fotbal pe playstation. Cum vremea în Lara s-a înrăutățit, iar vântul bate cu putere și plouă în rafale, foarte puțini au fost cei care s-au încumetat să iasă la mall sau să se plimbe pe plajă și prin împrejurimile hotelului.

 

Alcenat a avut aceeași soartă ca a lui Gallegos

 

Sărbătoritul zilei de ieri, Jean Sony Alcenat, a primit un tort din partea echipei și a fost aplaudat de haita lupilor la cină, imediat după amicalul cu Neftci. Fundașul dreapta al Petrolului n-a scăpat nici de această dată și a fost mânjit cu tort de către coechipieri, așa cum s-a întâmplat și cu Sebastian Gallegos în urmă cu 5 zile, când mijlocașul a împlinit vârsta de 23 de ani.

 

Sursa:fcpetrolul.ro