Perchezitii in Ploiesti, Valenii de Munte, Breaza si Targsoru Vechi

Peste 100.000 de euro, 17 arme, muniție și telefoane mobile au ridicat polițiștii din Prahova, în urma a 13 percheziții efectuate astăzi, într-o cauză în care se fac cercetări pentru cămătărie și șantaj. 25 de persoane au fost conduse la audieri.

 

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat astăzi 13 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de cămătărie și șantaj. Perchezițiile au avut loc în Ploiești (9), Vălenii de Munte, Breaza,Târgșoru Vechi, precum și în comune arondate municipiului Câmpina. Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2015 până în prezent, cei în cauză ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din județ, pentru recuperarea sumelor apelând la amenințări și acte de violență. În urma perchezițiilor, au fost confiscați 100.000 de euro, 16 arme albe ( 4 bâte, 2 săbii, 4 boxuri, 3 bastoane telescopic și 3 cuțite), un pistol cu aer comprimat, 50 de cartușe și telefoane mobile. 25 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri”, a anunțat IJP Prahova.

Activitățile au fost efectuate cu spijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.