Parinte, de Craciun, copiii primesc cadouri, nu bataie! Condamnabil: Copil agresat fizic de preotul din Filipestii de Targ!

„Bună seara! În urma cu câteva ore fiul meu a fost agresat fizic de preotul B. G. ( Filipestii de Târg, Ph), pe motiv că a aruncat o petardă pe domeniul public. Mai mult de atât, preotul Botescu Gabriel mi-a căutat copilul în buzunare deposedându-l (tâlhărindu-l) de încă două petarde pe care acesta le avea în buzunar. Este inacceptabil ca o persoană, mai ales un preot, să agreseze un copil, doar pentru că acesta a aruncat o petardă!!!
Părinte Gabriel, de Crăciun, copiii primesc cadouri, nu bătaie!!!”

Postarea este publică, pe grupul de Facebook ”Nemulțumirile filipeștenilor”.

Textul a fost scris chiar de tatăl copilului agresat și este însoțit de o fotografie grăitoare.

Acuma, indiferent dacă copilul- care probabil nu are mai mult de 9-10 ani, a greșit sau nu, clar a aruncat acea petardă în joacă, nu ca să facă rău, nu ca să ATACE! Și… indiferent ce și cum s-a întâmplat NIMENI, dar absolut NIMENI nu avea, nu are dreptul să-l agreseze pe acel copil, să-l rănească, mai mai să-i rupă urechea la propriu! Și ca să înțelegem bine: Poate, copilul a greșit și el, dar copilul NU a rănit pe nimeni, nu a aruncat petarda intenționat să îl rănească/să atace pe preot sau pe altcineva. Cu siguranță, din partea lui a fost o joacă. Poate că părinții ar fi trebuit să i spună cum e cu petardele și ce să facă să nu rănească pe careva. Oricum, copilul, care e, cum se vede, un COPIL, nu a făcut NIMIC intenționat, nu a atacat. ce a făcut a făcut în joacă și (vorba cuiva, mare actor mare!) te mai uiți și la om: „pe copilul ăsta nu l-aș vedea comportându-se chiar și acolo, pe uliță, comportându-se asemeni vreunui derbedeu nesăbuit (și, la urma urmei: Mâna sus aceia care, la vremea copilăriei, n-a făcut șotii care mai de care?!?!).

Ce este foarte clar, însă: Gestul acelui preot este categoric oribil, condamnabil. Acel copil poate rămâne, în afară rănii propriu-zise, cu o serioasă traumă psihică, mai cu seamă că totul s-a întâmplat chiar în seara magică de Ajun, pe la ora la care Moș Crăciun aduce daruri copiilor!

Pentru această întâmplare nefericită, toată comunitatea ar trebui să ia atitudine și ar fi de așteptat o reacție din partea autorităților în plan local (Poliție, Primărie), dar și din partea Protoieriei și a Direcției pentru Protecția Copilului.

sursa foto: ”Nemulțumirile filipeștenilor”/ Facebook