(P) Iata sfaturi de la o firma paza si protectie privind securitatea la locul de munca

firma paza si protectie

Deseori, firmele mici si medii nu pot beneficia de toate serviciile oferite de o firma paza si protectie. De regula, aceste firme vor avea instalate un sistem de supraveghere si de alarma, iar rareori prezinta agenti de paza.

Tocmai de aceea este important ca tu, ca si angajator, sa stii cum sa garantezi securitatea si siguranta la locul de munca. Acest aspect nu este indreptat doar spre angajatii tai, ci si spre sediul afacerii tale si spre informatiile adapostite de acesta.

Asadar, iata cateva sfaturi de la o firma specializata care te pot ajuta sa imbunatatesti securitatea la locul de munca!

Instaleaza un sistem de securitate si fa cunoscut acest fapt

Instalarea unui sistem de securitate nu este de ajuns pentr a imbunatati securitatea la locul de munca. O firma de paza si protectie recomanda aducerea la cunostinta a acestui fapt tuturor angajatilor si partenerilor tai. De ce?

Ei bine, conform bunelor practici ale firmelor de paza, important nu este sa prinzi hotul in flagrant. Important este sa dai de inteles hotului ca cea mai buna decizie pe care o poate lua este sa NU savarseasca ilegalitati. Daca toti angajatii tai stiu despre prezenta sistemului de alarma iar camerele de luat vederi sunt marcate corespunzator, atunci securitatea este imbunatatita.

Instruirea si educarea angajatilor

Locul de munca este compus, in mare parte, din angajatii facerii tale. Astfel, si acestia trebuie invatati anumite proceduri de securitate. In general, toti angajatii tai trebuie sa stie cum sa gestioneze documente si bani intr-un mod corespunzator – aceasta este baza.

Apoi, persoanele care detin chei de acces in cladire trebuie sa respecte un protocol de inchidere si deschidere a sediului afacerii. In cele din urma, o firma paza si protectie recomanda incurajarea tuturor angajatilor de a raporta orice lucru sau activitate suspicioasa pe care o observa.

Niciodata nu stii de unde poate veni urmatorul atac – fie el fizic sau cibernetic!

Verifica punctele de acces in mod regulat

Desigur, aceasta verificare implica mentenanta tuturor punctelor de acces. Dupa cum bine stii, un punct de acces nu este numai intrarea principala in cladirea afacerii tale. Puncte de acces sunt si intrarile laterale, iesirile de urgenta, lifturile, ferestrele si asa mai departe.

Pentru a preveni complet intrarile prin efractie, toate cele de mai sus trebuie inspectate in mod regulat de experti in domeniu. Aceasta inspectie poate fi realizata de o firma paza si protectie sau de firma de mentenanta/reparatii alaturi de care colaborezi, dupa caz.

Important este sa nu uiti vreun punct de acces – motiv pentru care ar trebui sa ai un plan prestabilit de urmat cand vine vorba de mentenanta, inspectie, verificari si altele.

Vrei sa ai parte de securitate la superlativ?

Acest tip de securitate poate fi obtinut doar prin colaborarea cu o firma de top din domeniu, precum Niru Guard. Aceasta are in grija sa peste 50 de obiective care sunt protejate in regim VIP, 24/7.  Cu 145 de agenti in echipa, este de la sine inteles faptul ca NiruGuard iti poate oferi exact serviciile de care ai nevoie pentru a garanta securitatea afacerii tale si siguranta angajatilor tai la locul de munca!