(P) Iata cum scazi costul serviciilor de reparatii chiller in cazul unui echipament comercial

reparatii chiller

Atunci cand ai chiar si un singur chiller prezent la nivelul afacerii tale, poti fi sigur ca vei avea nevoie, de destul de multe ori, de servicii de mentenanta si reparatii chiller pentru acesta. Oricat de multa grija vei avea de acesta, nu poti preveni in totalitate daunele – apoi, trebuie sa iei in calcul si mentenanta regulata.

Totusi, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a scadea costul acestor servicii de reparatii. Dupa cum se spune, daca nu poti sa eviti plata, mai bine sa platesti mai putin. Ei bine, acest articol te va invata cum platesti mai putin pentru serviciile de reparatie pentru un chiller.

Evidenta zilnica a parametrilor chillerului

Pentru a ajuta expertii si tehnicienii care se vor ocupa de echipamentele tale, poti tine un jurnal periodic care sa evidentieze anumiti parametri ai unui chiller. Astfel, vei nota lucruri precum presiunea, temperatura, nivelul fluidelor, precum si debitul diferitelor componente.

In timpul unor reparatii chiller, o astfel de evidenta poate ajuta echipa de experti sa-si dea seama cand anume au aparut problemele la nivelul echipamentului si cum ar putea sa le gestioneze mai bine. Unele service-uri au posibilitatea de a instala senzori si alte componente asupra unui chiller care permit monitorizarea de la distanta, caz in care tu nu mai trebuie sa tii aceasta evidenta zilnica.

Curata regulat tuburile/tevile condensatorului

Transferul de caldura este o caracteristica importanta a unui chiller – caracteristica care va fi verificata de fiecare data cand beneficiezi de reparatii chiller. Desigur, curatarea tuburilor condensatorului va fi adaugata la factura finala, desi este un lucru pe care il poti face si tu.

Aceste tuburi sau tevi, dupa caz, trebuie curatate pentru ca, in timp, pot prezenta depuneri de minerale, alge, noroi, sau alte impuritati care scad eficienta chillerului – prin inrautatirea transferului de caldura.

Astfel, tuburile trebuie curatate regulat – riguros o data pe an si sterse de praf, dupa cum s-ar spune, o data pe luna.

Verifica starea motoarelor chillerului

Nu in ultimul rand, este recomandat sa verifici starea motoarelor chillerului din cand in cand. O echipa de reparatii chiller te poate taxa si pentru acest lucru – mai intai pentru verificare, apoi pentru reparatii. Totusi, poti semnala anumite probleme personal, caz in care nu trebuie sa chemi echipa pentru o verificare de rutina, ci pentru reparatii in sine.

Astfel, trebuie sa verifici configuratia senzorilor, conexiunile electrice, firele, punctele de contact, intrerupatoarele si asa mai departe. Unele motoare pot fi verificate si pentru a observa daca prezinta scurgeri de agent de racire. Apoi, gurile de aerisire ale unui motor ar trebui curatate regulat pentru a garanta eficienta acestuia.

Vrei sa nu ai nicio grija in privinta chillerului tau?

Vrei sa stai fara griji si mai ales sa nu fii nevoit sa platesti in plus decat in cazul daunelor neprevazute? Nimic mai simplu – tot ce trebuie sa faci este sa ai un contract cu un service profesionist de reparatii chiller. Acesta se va putea ocupa de toate cele mentionate in timpul mentenantei preventive sau regulate incluse in contract si care, de obicei, vine fara costuri aditionale.

Pentru o oferta avantajoasa si reparatii de cea mai inalta calitate, contacteaza acum expertii ServiceFrigOnline – 15 ani de experienta prin care iti pot tine afacerea „la rece”, indiferent de situatie!