Noi, ploiestenii, de ce n-avem un Targ de Pasti?!

Am apreciat și… ne-am bucurat, recunoaștem, că uite, anul ăsta, Paștile sunt cumva… puțin altfel întîmpinate la Ploiești, cu un strop de culoare, cu Iepurași, cu lumina, cu un decor ce parcă ne deschide poarta speranței, a unui zâmbet, a… jocului… mai ales pentru copii.

Totuși, am mai avea ceva de spus,dacă e să fim cu adevărat corecți: de ce marele, generosul Ploiești, cu atâtea parcuri, cu niscaiva… inițitiavă NU are un târg CUM SE CADE de Paști, cu produse tradiționale, cu roade d-ale meșterilor îndătinați, cu ouă încondeiate cu pască și cozonaci, cu minunate coșulețe cu daruri, cu oameni care să ne împărtășească din frumosul tradițiilor???

De ce orașul ăsta care ar putea străluci în tot și-n toate e searbăd și tăcut lăsându-i pe ai săi doar să cotrobăie prin mall-uri ori prin comerțul improvizat pe la colțuri sau pe trotuare, în secvențe ca de… mahala, sau, dimpotrivă, pe la terase unde zăngăne „muzici” cu acorduri de manele și se-ntind mirosuri ce ceapă arsă?! De ce noi, ploieștenii NU avem un Târg de Paști?! E prea multă filosofie pentru a concepe, a organiza unul?! Sau…