Muzica, salas in inimile copiilor din Cioranii de Sus. Filarmonica, inspirat, continua un fascinant proiect dedicat elevilor

„Fiecare copil este o acrte nouă, iar fiecare pagină acesteia poate (și…trebuie, zicem noi) să fie scrisă cu iubire și atenție”…

Ne apropiem de ziua dedicată Copilăriei. Noi am sărbătorit-o în fiecare săptămână, am fost alături de copii de mulți ani încoace.

Am plecat și astazi în frumoasa călătorie în lumea orchestrei simfonice cu însuflețirea de a creea frumos.  Am încercat să scriem o „partitură” în cartea fiecarui copil pe care l-am întalnit la Școala Gimnazială Cioranii de Sus,  lăsând în memoria și sufletul lor informații noi, sperând că am stârnit curiozitatea de a intra și de a explora lumea muzicii.

Am început cu o expoziție dedicată instrumentelor din orchestra simfonică. Elevii clasei a IV-a, îndrumați de d-na lor prof. inv. primar Liliana Tudor, au colorat schițele realizate de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești.  Apoi, pe scenă au intrat, pe rând, toate instrumentele Orchestrei Trubadurilor. Ele s-au așezat la locurile lor în funcție de familia din care fac parte. Do Re Mi și Mi Re La au fost primiți cu caldură în orchestră ca harpista și clarinetist.

Muzica de balet, opera, jazz, pop, rock, muzica din filme și desene animate au fost invitate să însoțească copiii în călătoria muzicală.

Concertul Orchestrei Trubadurilor s-a încheiat. Copiii au plecat spre casă  zâmbind și vorbind despre ceea ce au descoperit. Noi ne-am întors la filarmonică fericiți că am mai plantat flori ale curiozității în mintea și în sufletul lor, transmit cu emoție oamenii frumoși și inspirați ai Filarmonicii „Paul Constantinescu”:

Cortina cade pentru puțin timp. Copilăria este permanent cu noi, și este rolul nostru al tuturor, să o facem să înflorească, să cânte, să râdă… să simtă FRUMOSUL.

„Avem de împărțit Bucurie prin Muzică” mărturisesc reprezentanții Filarmonicii ploieștene și, cu siguranță ei știu că sursa e… nesecată.

FELICITĂRI TUTUROR!!!