Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina!

Caravana campaniei „Spune DA!Susține donarea de organe” a poposit la sfârşitul weekend-ului trecut în Campina. Încărcaţi cu energie, cei 16 voluntari ai Asociaţiei Transplantaţilor din România au transmis mesajul ce salveaza vieţi într-un mod inedit. Acestora li s-au alăturat pentru o zi şi motocicliştii de la Asociaţia „Clubul Sportiv Roata de Foc”. Pe doua roți, în linie dreaptă purtand mesajul campaniei ATR, cu steagurile fluturând, motocicliștii au dat dovadă de solidaritate fata de cauza organizatorilor. Zeci de trecători i-au urmărit şi s-au oprit pentru a afla mai multe informaţii. In acel moment, voluntarii le-au oferit explicaţii şi le -au înmanat cate un pliant. Acţiunea a avut loc chiar în centrul oraşului.

 

O inima de lumina pentru donatorii ingeri!

 

Lângă pasajul pietonal de la ceas, sâmbătă seara, voluntarii ATR au conturat o inimă din lumănări în memoria îngerilor donatori. Totodată, aceştia au ţinut şi un moment de reculegere. Din programul ziei nu a lipsit nici conferinţa de presă. Preşedintele ATR, Gheorghe Tache, a ţinut să puncteze caracterul legal şi benefic al donării de organe, dar şi rolul beneficiarilor de transplant în susţinerea acestui proiect. Acesta a fost susţinut şi de psihoterapeutul Renata Iosifescu.

 

„De ce un psihiatru aici,?” aşa şi-a început discursul doamna doctor. Curiozităţile au fost imediat clarificate, prin intermediul a două poveşti de viaţă absolut uimitoare. Povestea unei tinere ce a preferat timp de 9 ani să nu iasă singură din casă a fost însă cea mai emoţionantă. Prin răbdare şi prin puterea de convingere, fata a acceptat ulterior să se bucure de viaţă, iar transplantul a făcut minuni în viaţa ei.

 

„Acest transplant nu a salvat numai o viaţă, ci şi viaţa unui copil”, a spus aceasta. Imediat, farmacista Laura Budulacu a ţinut să precizeze faptul că îi susţine în tot acest demers. Cei prezenţi în sală s-au bucurat şi de o expoziţie de desene cu tema „Organe desenate altfel”. Desele au fost realizate de elevii claselor V-VII-a în cadrul activităţilor „Şcoala altfel”. Cadrele didactice au avut un rol educativ in informarea tinerilor cu privire la donarea de organe.

 

Campania „Spune DA! Susţine donarea de organe” se realizează şi în acest an sub auspiciile Ministerului Sănătăţii. După Câmpina, echipa de campanie îşi va continua activităţile la Piteşti, Râmnicu Vâlcea etc.