MDRAP a semnat ordinul de finantare pentru cele 9 autobuze electrice care vor primeni transportul public in Ploiesti

Prin proiectul realizat de Primăria Municipiului Ploiești pe axa prioritară 4.1 (mobilitate urbană), în orașul nostru vor mai ajunge 20 troleibuze noi și 20 tramvaie noi.

Veste bună pentru ploieșteni: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a semnat ordinul de finanțare pentru cele 9 autobuze electrice care vor ajunge în municipiul Ploiești.
Prin proiectul realizat de Primăria Municipiului Ploiești pe axa prioritară 4.1 (mobilitate urbană), în orașul nostru vor mai ajunge 20 troleibuze noi și 20 tramvaie noi.

*51 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri vor deservi rutele de transport public din municipiile:

Alba Iulia (13 autobuze electrice – pentru rutele 103 și 104);
Buzău (9 autobuze – pentru ruta 10);
Constanța (20 autobuze – pentru rutele 100, 100 C și 43 M);
Ploiești (9 autobuze – pentru rutele 2 și 2 B).

Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiile mai sus precizate (în calitate de parteneri).

**Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în județele Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești. (sursa: mobilitate.eu )

PRECIZARE: Mijloacele de transport vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), valoarea finanțării nerambursabile fiind de 142.453.195,57 lei, iar perioada de implementare – de 36 de luni.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020.