MAI DESTEPTI CU „UN AN” DECAT PLOIESTII: Primaria Valea Calugareasca extinde sistemul de supraveghere video cu 41 de camere

FOARTE BINE!!! Primăria Valea Călugărească extinde sistemul de supraveghere video cu 41 de camere!

Luna trecută, în comuna Valea Călugărească s-a extins sistemul de supraveghere video cu 41 de camere, amplasate în puncte strategice.

Camerele au fost montate în mai multe puncte cheie din localitate și sunt de ultimă generație.

Surse din administrația localității precizează că necesitatea lor este una certă, întrucât vor ajuta în prevenirea și combaterea vandalismului, dar vor ridica și nivelul de siguranță al cetățenilor din Valea Călugărească.

“Sistemul este necesar pentru a preveni şi a combate faptele antisociale: persoanele care nu păstrează curăţenia pe domeniul public, în parcuri, etc. Prin instalarea acestor camere de supraveghere vom avea un sistem de siguranţă mai ridicat şi vom controla mai uşor aspecte legate de administrarea domeniului public, iar persoanele care nu păstrează curăţenia vor fi surprinse asupra faptului şi ulterior sancţionate. Încercăm în felul acesta să îi determinăm pe cetăţenii care au un comportament antisocial să respecte mediul înconjurător şi pe cei din jur şi să oferim locuitorilor din comună un plus de siguranţă”, a declarat Ioana Neagu, primarul comunei Valea Călugărească.

Camerele de monitorizare  au o rezoluţe de minim 5 Megapixeli (MP), cu tehnologie IP sunt dotate cu tehnologie infraroșu, cu o rază minimă pe timp de noapte de 60 metri. Toate camerele de supraveghere sunt legate la echipamentele existente de înregistrare și vor putea fi urmărite în sistem live streaming, dar vor avea şi înregistrare locală, putând fi verificate pe baza HDD-urilor  la care sunt legate sau pe baza cardurilor de memorie, în cazul în care, pentru o perioadă de timp, nu va exista conexiune la internet.

Mai mult, edilul-șef a spus că are în plan să extindă acest sistem, în viitor, în funcție de bugetul disponibil: “ În funcţie de fondurile disponibile, vom extinde sistemul de supraveghere video al comunei în toate punctele necesare”.

Locațiile în care s-au montat camerele sunt: 3 camere pe strada Valea Poienii, 3 camere pe strada Aleea Zeiţei (zonă parc joacă), o cameră pe strada Republicii din satul Pantazi, 2 camere în sensul giratoriu din centrul comunei, 2 camere la intersecţia străzilor Trandafirilor cu Viorelelor, 3 camere în incinta parcului central, 2 camere în zona grădiniţei din satul Coslegi, 2 camere în zona şcolii Gimnaziale Nicovani, 2 camere în zona Şcolii Gimnaziale Dârvari, 2 camere în zona şcolii şi a bisericii din satul Pantazi, 2 camere în parcul de joacă din satul Pantazi, 4 camere pe strada Bisericii, în zona cimitirului din satul Valea Călugărească, 2 camere în zona bisericii din satul Coslegi, 2 camere în satul Radila, în zona bisericii, o cameră la sediul SPCLEP Valea Călugărească, 2 camere pe strada Zambilelor, în satul Rachieri, o cameră în zona dispensarului uman din satul Rachieri, 2 camere în satul Dârvari, în zona bisericii şi a grădiniţei, 2 camere în satul Valea Popii, pe strada Ion Creangă şi o cameră pe strada Valea Săracă.