Mai aproape de… orizontul unei sali de concerte la standarde moderne! Viata culturala ploiesteana are absoluta nevoie de asa ceva!

„Filarmonica “Paul Constantinescu” pregătește deschiderea celei de-a 68-a stagiuni cu o veste extraordinară, pentru care mulțumim viceprimarului George Pană, binecunoscut susținător al culturii, în general, și al instituției noastre, în special. Cererea Filarmonicii de construire în Ploieşti a unei săli moderne de concerte si spectacole, cu o acustică bine definită, a primit aviz favorabil de la Direcția Gestiune Patrimoniu a Primăriei! Comisia de specialitate nr. 2 a Consiliului Local Ploiești a analizat și aprobat cererea noastră prin care solicitam și propuneam municipalității ridicarea unei clădiri moderne pentru desfășurarea evenimentelor culturale. În perioada următoare, Direcția de Patrimoniu va căuta soluții pentru identificarea unui teren pe care ar putea fi construit un astfel de imobil, ceea ce reprezintă un pas important în realizarea obiectivului instituției noastre. Pentru reușita acestui demers mulțumim de asemenea consilierului local George Botez, membru în Consiliul de Administrație al Filarmonicii ploieștene, care ne-a fost alături și ne-a sprijinit în toate inițiativele. Le suntem recunoscători în egală măsură tuturor celor implicați în acest proiect important pentru comunitate, Primăriei şi Consiliului Local Ploieşti, și sperăm ca Prahova să poată deveni unul dintre cele mai importante centre culturale ale țării. Construirea unei astfel de săli de spectacole ne-ar permite o importantă diversificare a ofertei culturale, astfel că prahovenii, și nu numai ei, ar putea participa la evenimente grandioase, demne de marile scene ale lumii”.

Vestea vine din partea directorului Filarmonicii ploieștene, neostenitul și entuziastul dirijor Vlad Mateescu. Așteptăm cu mare interes împlinirea acestui vis, pentru binele vieții culturale prahovene!