Locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati? Cladiri in paragina… locuri devenite salasuri ad-hoc pentru oamenii strazii… O, si cate probleme mai au Ploiestii!

Mai o vorbă, mai un cuvânt, mai o… opinie, mai un adevăr (vezi existența oamenilor străzii, care, deloc puțini, îi vezi dormind ba pe bănci, pe bulevard, ba prin centru, ba uneori cu pungile de aurolac sau cu toiagul de care sunt agățați saci ci zdrențe și resturi de mâncare) sunt binevenite și interpelările astea din ședințele de consiliu.

După momentul solemn, numai bun de umplut inimile, al premierii elevilor cu medii de 10 la examenele naționale, ședința Consiliului Local Ploiești a continuat cu câteva interpelări și luări de cuvânt din partea unor cetățeni dar și a unor consilieri.

Spre exemplu, un cetățean a adus în atenția forului municipal problema blocajului privitor la amenajarea, în oraș, mai exact în cartiere, la blocuri, a unor locuri de parcare pentru persoanele cu diazabilități. Persoana în cauză a spus că, din ce aaflat, SGU refuză să amenajeze aceste locuri d eparcare pe motiv că nu ar exista o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Pe de altă parte, tot cetățeanul a spus că a aflatcă, de fapt, ar exista o hotârâre aforului local, dar e și aceea blocată pe la departamentul juridic, nu se știe de ce. Prin urmare, cetățeanul a făcut apel la consilieri dar și la primar să analizeze acest subiect și să facă în așa fel încât să deblocheze situația.

Mai mult, firește, se parecă în bugetul local nu sunt bani pentru amenajarea acestor locuri deparcare- câte or fi, dar omul a venit și cu souă sugestii: Pe de o parte, conform Legii 448, banii ar trebui să vină de la Guvern. Sau, dacă nu vin acei bani, poate că… tocmai benefiiarii ar putea suporta costurile…

Oricum ar fi, însă, o fi o foarte mare filosofie amenajarea acestor locuri de parcare pentru că, până la urmă, și persoanele cu dizabilități fac parte din comunitate și trebuie respectate.

O altă chestiune a fsot adusă în atenție, în acest context, de Florin Sicoe (care este și director al Muzeului Județean de Artă), care a vorbit despre un imobil… „vândut și nu prea”, cu o situație incertă, atît la propriu cât și la figurat. Este vorba despre o construcție particulară de pe strada Pielari, care se află într-o anume stare de degradare. De fapt, în opinia acestuia, clădirea constituie, în momentul de față, un pericol iminent.

Tot Florin Sicoe avobit și despre… „cimitirul închis”- Viișoara. Domnia sa a solicitat un constrol în ceea ce privește situația concesiunilor din ultimii ani, având în vedere accentul pe statutul de „cimitir închis”.

Un alt subiect, recunoaștem… deloc de dat deoparte, a fost adus în atenție de Iulian Bolocan. Acesta a pus pe tapet problema ivită la un magazin de pe strada Cameliei unde, de ceva vreme, „unii oameni ai străzii și tot felul de oameni dubioși” și-au făcut sălaș. Consilierul a solicitat, între altele, o monitorizare a zonei din partea celor de la Poliția Locală.

Și… uite-așa, mai o vorbă, mai un cuvânt, mai o… opinie, mai un adevăr (vezi existența oamenilor străzii, care, deloc puțini, îi vezi dormind ba pe bănci, pe bulevard, ba prin centru, ba uneori cu pungile de aurolac sau cu toiagul de care sunt agățați saci cu zdrențe și resturi de mâncare) sunt binevenite și interpelările astea di ședințele de consiliu. Pentru că pun în lumină realități la care, de obicei, mulți dintre noi întoarcem ostentativ capul sau le ignorăm sau… arătăm cu degetul numai într-o parte, fără să ne realizăm că, de fapt, în multe dintre probleme și noi ne putem implica, măcar să atragem atenția cui trebuie sau să facem un gest, să dăm dovadă de spirit civic.