Lipanesti: Scandal la prima sedinta de Consiliu Local

Ieri dimineata a avut loc sedinta de constituire a noului legislativ din comuna Lipanesti, prilej cu care alesii locali au depus juramantul pentru validare. In ceea ce-l priveste pe primarul reales Robert Viorel Nica, acesta va depune juramantul abia saptamana viitoare, dupa ce vineri, 24 iunie 2016, Judecatoria ii va fi validat noul mandat.

 

Sedinta a avut parte si de momente tensionate odata cu momentul declansarii procedurii de alegere a viceprimarului. Daca PSD l-a nominalizat pe Alin Stan, PNL a mers pe mana lui Gheorghe Enache (ALDE), omul cu cea mai mare experienta dintre alesii locali (el avand si un master in administratie publica!!!), acesta fiind in mandatul 1992-2000 primar al orasului vecin Boldesti-Scaeni.

 

In acest moment in sala s-a instaurat confuzia, la scurt timp aparand la fata locului doi lideri judeteni ai PSD – Rares Enescu si ALDE – Toma Pintoiu. Apoi consilierii PSD si un consilier ALDE (Enache a ramas in sala!) au parasit sala, asa incat nu a mai existat cvorum pentru alegerea viceprimarului.

 

Este interesant de urmarit ce se va mai intampla in judet in conditiile in care, la Lipanesti, protocolul PSD – ALDE nu a functionat pe deplin.