LA PLOIESTI: Sanziene… muzicale, intr-un cadru cu incarcatura simbolica profunda…

Pentru mine, muzica barocă e o continuă revelaţie şi o sursă de visare pentru că este acea muzică ce se cânta la curţile regale sau papale, este o istorie întreagă în armoniile ei”, declara, recent, contratenorul Cezar Ouatu. O ”revelație și o sursă de visare” a fost și concertul de Sânziene de aseară, în care Cezar Ouatu a strălucit în calitate de solist vocal și dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii.

Pe scena amenajată ingenios pe esplanada Bisericii Sf. Andrei din Ploiești s-au auzit Aria „Va tacito e nascosto” din opera „Giulio Cesare”, de Georg Friedrich Händel, Aria „Che faro senza Euridice” din opera „Orfeu și Euridice”, de Christoph Willibald Gluck, Aria „Furibondo spira il vento” din opera „Partenope”, de Georg Friedrich Händel și Aria „Lascia chʼio pianga” din opera „Rinaldo”, de Georg Friedrich Händel, dar și Mica Serenadă” în Sol major, K.V. 525, pentru orchestră de coarde, de Wolfgang Amadeus Mozart, lucrare care a deschis programul serii.

Alfel spus, un preludiu muzical pentru marea sărbătoare a Sânzienelor și a Nașterii SF Ioan Botezătorul, un eveniment emoționant, înălțătoar, cu mesaj profund, mai cu seamă… acum.

Mulțumim, dragii noștri muzicieni!