La Ploiesti, Muzeul intalneste… Gradinita!

Vineri, 12 noiembrie, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit nr. 40 Ploiești a demarat proiectul educativ: ,,MUZEUL ÎNTÂLNEȘTE GRĂDINIȚA’’.

Punctul de plecare al proiectului este relația dintre trecut și prezent prin intermediul muzeului, cu tot ce cuprinde el. Â

 Ingenios, generos, NECESAR… O inițiativă demnă de lăudat!

Prima etapă a proiectului a fost împărțită în două:

A. Marea aventură! Arheologia și gradinița!

În acest punct cei mici au aflat ce înseamnă arheologia, cu ce se ocupă și cu ce nu se ocupă ea, ce instrumente se folosesc cu preponderență. În acest moment cei mici au luat contact cu unele dintre instrumentele de lucru ale unui arheolog.

B. Museum on tour!

După ce și-au însușit câteva cunoștine elementare despre arheologie cei mici au luat contact cu un artefact (replici) ce poate fi expus într-un muzeu de istorie. Au descoperit și au manipulat fiecare obiect în parte, au numit și au încercat să ghicească la ce erau folosite obiectele prezentate.

În grupe de lucru cei mici au urmat procesul de restaurare al unui vas ceramic urmând pașii: puzzle (gasirea fragmentelor ceramice ce se potrivesc) și lipirea acestora.

Grupa aleasă a fost Grupa URSULEȚILOR condusi de către Prof. învat. preșcolar Doina Bucur și Prof. învat. preșcolar Ștefania Cristina Paraschiv. La proiect a participat în mod activ personalul instituției de învățământ inclusiv directorul acesteia Tăsică Laura Ghiță.

Proiectul este realizat de către dr. Alin Anton, arheolog în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.