Klaus Iohannis si Sorin Campeanu, la Valea Doftanei pentru deschiderea anului scolar

Preşedintele Klaus Iohannis si ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, s-au aflat, luni, la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna prahoveană Valea Doftanei pentru a marca deschiderea noului an școlar.

„Și în acest an, reînceperea anului școlar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea, menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale. Am ales ca la deschiderea acestui an școlar să mă alătur comunității Liceului Tehnologic „Carol I”, pentru că apreciez eforturile dumneavoastră de a crește calitatea și relevanța procesului educațional.

Un factor cheie pentru a transforma o școală într-o adevărată comunitate educațională îl reprezintă și modul în care aceasta investește în formarea și motivarea profesorilor săi. Investiția în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul „România Educată”, a precizat Presedintele Klaus Iohannis.

„Am fost onorați astăzi că Excelența Sa, Domnul Președinte Klaus Iohannis, a ales să deschidă anul școlar in comunitatea noastră. Este o zi importantă atât pentru noi, cât și pentru educație, o zi simbolică a noilor inceputuri”, a punctat, la randul sau, primarul din Valea Doftanei, Lucian Costea.