Iulian Badescu, arest la domiciliu; Update: Din nou in arest

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au înlocuit măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu în cazul fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, măsura nefiind definitivă. ICCJ a stabiliat ca Bădescu să fie arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, însă această măsură poate fi atacată de procurorii anticorupţie. Decizia a fost luată în dosarul în care Bădescu este acuzat de fapte de corupţie comise atât în mandatul de primar cât şi anterior alegerii sale în fruntea Primăriei Ploieşti, în mandatul de senator pe care l-a deţinut în perioada 2008-2012.

 

Iulian Bădescu a fost inculpat pentru două fapte de abuz în serviciu, două infracţiuni de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (şase acte materiale) şi două infracţiuni de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată două angajate ale Primăriei Ploieşti, respectiv secretara municipiului Ploieşti, Oana Cristian Iacob, şi şefa Direcţiei juridice din primărie, Iulia Alina Alexandru, ambele puse sub control judiciar, fiind acuzate de abuz în serviciu în formă continuată.

 

UPDATE: Fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis joi, 16 iulie 2015, contestaţia procurorilor la decizia anterioară a instanţei de plasare a fostului edil în arest la domiciliu.