Investitie de 2.300,00 € la Plopeni

Sub coordonarea Primarului Orașului Plopeni a fost demarată investiția „STAȚIE POMPARE APE PLUVIALE STRADA VICTORIEI: BAZIN DE RETENȚIE, INSTALAȚIE DE POMPARE APE PLUVIALE ȘI CONDUCTĂ REFULARE SPRE PĂDURE; BRANȘAMENT ELECTRIC”.

Necesitatea realizării acestei investiții a fost dată de situațiile create de-a lungul timpului de deversările de apă în timpul ploilor cu intensitate ridicată din zona silvică ce delimitează strada Victoriei, coroborat cu sistemul actual de colectare a apelor pluviale care nu poate asigura capacitatea de transport a acestora.

La acest moment a fost semnat contractul de proiectare în sumă de aproximativ 2.300,00 €, fiind deja elaborate documentațiile pentru obținerea avizelor solicitate prin Certificatul de urbanism.

Soluția propusă este de realizare a unor unor guri de scurgere duble montate în carosabil, sistem gravitațional de scurgere a apelor, compus din conducte de PVC-KG, bazin de retenție ape pluviale prefabricat, echipat cu separator de hidrocarburi și grup de pompare cu două pompe, conductă de refulare din PEID 160mm, gură de descărcare.

Potrivit informațiilor transmise de administrația locală, pentru protejarea cât mai mult a carosabilului se vor executa, pe cât posibil, foraje orizontale, iar pe un anumit tronson se va utiliza conducta de agent termic dezafectată.

Valoarea investiției este de aproximativ 125.000,00 €, cu TVA.

foto: Facebook