Interes pentru cultura la Boldesti-Scaieni! Exista ansamblu folcloric, cor, ansamblu de dansuri moderne si solisti vocali

 

Orașul Boldești-Scăieni dispune de două Case de Cultură, în Scăeni şi Boldeşti şi un cămin cultural în localitatea componentă- Seciu.

Potrivit informațiilor din partea administrației locale, Casa de cultură din Boldeşti momentan nu este funcţională, fiind în curs de renovare. Așa cum am aflat de la viceprimarul orașului, dl Gheorghe Preda, există deja proiectul investiției, acesta fiind depus în vederea obținerii unei finanțări din fonduri europene. Mai mult chiar, autoritățile sunt optimiste și speră ca în cursul lunii mai, chiar să afle clarificare siuației. Apoi, dacă se obțin fonduri, lucrurile vor decurge normal și, nu peste mult timp, vor începe efectiv lucrările.

La Casa de Cultură Scăeni, care poartă numele poetului Mihai Eminescu, se află biblioteca oraşului cu program zilnic, care atrage în mod deosebit elevii din oraș.

Tot aici îşi desfăşoară activitatea ansamblul de cântece şi jocuri populare „Voinicelul”, înfiinţat în martie 2009, un cor al elevilor, o echipă de dansuri moderne, dar și interpreţi de muzică uşoară şi populară, coordonaţi de d-na Drăgan Elena și prof. coregraf Vasilescu Lucian.

Aceştia prezintă spectacole, atât în oraş, cu ocazia diferitelor evenimente, cât şi pe raza judeţului Prahova şi în oraşul Leova- Republica Moldova, cu care, oraşul Boldeşti-Scăeni este înfrăţit din anul 2004.

Așadar, oamenii de aici știu că așa e: Cultura este purtătoare de cuvânt a civilizaţiei. (Ileana Roman)

 

 

 

foto: pbs.infoprimarie.ro