Incendii la Dumbravesti si Calugareni

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 31 de intervenții în  situații de urgență. Pompierii au intervenit la doua misiuni de stingere a incendiilor, o misiune pentru degajare tablă de pe un acoperiș, iar echipajele SMURD au acționat în 28 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat.

Pompierii militari au acționat ieri, în jurul orei 06:46, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, situată în satul Plopeni din comuna Dumbrăvești. La locul evenimentului au fost mobilizate cu operativitate două echipaje de stingere. La sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 mp, cu posibilități de extindere la întreaga locuință. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza acțiunii unor persoane iresponsabile, inclusiv autoincendierea.

Trei echipaje de pompieri au fost alertate de urgență în satul Călugăreni, ca urmare a unui incendiu la o locuință. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 90 mp. Urmare a incendiului, au ars acoperișul locuinței, bunurile aferente și o tonă de lemn de foc. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii cu intenție sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.