In ciuda tuturor problemelor, viata trebuie sa-si reia cursul firesc! Sincope financiare, dar si… sperante, impartasite de primarul din Paulesti

Cu tradiționala Sărbătoare a Cireșelor… online și cu oarece probleme financiare generate în contextul pandemiei, administrația din Păulești își păstrează optimismul și… așteaptă cu nerăbdare revenirea lucrurilor pe făgașul normal. Cel puțin asta e concluzia după o discuție cu primarul comunei, Sandu Tudor.

Edilul spune că „problema cea mai mare a fost provocată, în general, la nivelul unităților adminsitrativ-teritoriale, de chestiunea amânării plății impozitelor cu acea bonificație, de la 31 martie la 30 iunie. În plus, afectează destul de mult faptul că au fost închise timp îndelungat terasele și hotelurile”.

„Dacă anul trecut aveam undeva, la 5 aprilie, 4 milioane de lei noi, anul acestea am avut cam la aceeași dată numai 400.000 de lei, ceea ce înseamnă o scădere radicală. Acum rămâne de văzut cum vom sta la 1 iulie. Undeva, în jurul datei de 4-5 iulie vom putea evalua situația, dar sperăm ca încet, dar sigur lucrurile să se miște spre bine. Acum e încă prea devreme pentru a spune cum va fiși cât de repede vom intra în normalitate.

Am avut un contract cu o firmă de pază, dar l-am suspendat, am avut instructor de dans, profesor de pian pentru copii… toate aceste activități s-au suspendat.

Acum trebuie să fim atenți cum evoluează totul la nivel general, dar și să chibzuim fiecare bănuț, să știm bine ce putem face și ce nu și tot ce facem să confere siguranță”, explică primarul.

Lesne de înțeles, nici copiii cu rezultate deosebite la învățătură nu vor mai fi trimiși în acest an, ca altădată, în tabără. Se făcea selecție a celor mai buni elevi- de obicei aproximativ 50, care erau trimiși gratuit în tabără. De această dată, din păcate acest lucru nu este posibil. Dar rămâne, evident, SPERANȚA că „mâine totul va fi bine”, edilul recunoscând și punctând că asta depinde de noi toți.

Cât despre… tradiționala „Sărbătoare a cireșelor”, o adevărată emblemă pentru bogățiile Păuleștilor, am aflat că a fost… dar a fost online, la final de mai. Și… chiar și așa a fost semn bun, pentru a avut zeci de mii de vizualizări, evenimentul având o durată de 5 ore și ducând vestea a ceea ce e bun și frumos în comuna gustoaselor fructe de mai.

Ceea ce este, așadar, de remarcat, este optimismul, încrederea și efortul-atât al celor din administrație, cât și a oamenilor de a nu renunța, de a găsi căi pentru ca viața să-și urmeze cursul, cu gospodari, cu bucurii, cu muncă și cu planuri pentru viitor care merită să prindă viață.