HAI SA DAM MANA CU MANA: ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR, celebrata la PLOIESTI

Evenimentele organizate de municipalitatea ploieșteană cu acest prilej vor începe la ora 10.00, la Colegiul Național “Al. I Cuza”.

Primăria Municipiului Ploiești anunță că organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, vineri, 24 ianuarie 2020, când se vor marca 161 de ani de la primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, prin unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului ales, Alexandru Ioan Cuza.

Astfel, evenimentele organizate de municipalitatea ploieșteană cu acest prilej vor începe la ora 10.00, la Colegiul Național “Al. I Cuza”,unde vor fi susținute o serie de alocuțiuni, urmate de depuneri de buchete de flori, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, din incinta unității de învățământ. La final, cei prezenți se vor prinde în Hora Unirii, simbol al unității naționale dar și al tradițiilor de veacuri pătrate încă în sufletul românesc.

La bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza,amplasat în fața sediului Primăriei Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr. 1A, începând cu ora 11.30, se va desfășura o acțiune menită să marcheze importanța acestui eveniment istoric decisiv în constituirea statului național unitar roman.

În semn de prețuire și respect față de înaintașii noștri, se vor depune flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza , moment ce va fi încheiat, și aici, cu Hora Unirii.

Ulterior, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, de la ora 13.00, se va desfășura o manifestare similară evenimentelor mai sus precizate, context în cadrul căruia se va intona Imnul Național al României, iar oficialitățile prezente vor susține alocuțiuni, omagiul acestora fiind exprimat și printr-o acțiune de depunere de buchete de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situat în curtea muzeului.

Evenimentul se va încheia în spiritul înfrățirii românilor, cei prezenți la acțiune urmând a se prinde, din nou, în Hora Unirii.