Georgeta Filitti si Valeriu Matei, oaspeti de seama la Muzeul Judetean de Arta, de Ziua Culturii Nationale

Duminică, 15 ianuarie, de la ora 12.00, Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, găzduiește un eveniment cu o aura specială, în lumina prezenței a două personalități ale culturii române: academicienii Georgeta Filitti și Valeriu Matei. Cei doi sunt invitați la Ploiești pentru a celebra, împreunăcu gazdele, Ziua Culturii Naționale.

Poet, istoric, scriitor și om politic din Republica Moldova, membru al Academiei de Științe a Moldovei și membru de onoare al Academiei Române din 2011, academicianul Valeriu Matei este foarte cunoscut lumii culturale prahovene, susținător și drag prieten al cercurilor literare, cetățean de onoare al municipiului Ploiești și al orașului Vălenii de Munte. Duminică, Valeriu Matei va bucura auditoriul cu un recital din opera lui Mihai Eminescu, dedicat celor 173 de ani de la nașterea marelui poet.

Totodată, prezența doamnei Georgeta Filitti- reputat academician reprezintă o onoare pentru muzeul prahovean. Istoric român, autoare a numeroase studii făcute asupra a numeroase personalități istorice românești, Georgeta Filitti va susține o prelegere dedicată Reginei Maria.

De asemenea, evenimentul prilejuiește și lansarea, în Ploiești, a volumelor de jurnale ale Reginei Maria a României: „Însemnări zilnice 1929” și „Însemnări zilnice 1930”, ambele ediții fiind îngrijite de acad. Georgeta Filitti.

 Poftiți să vă bucurați de… CULTURĂ!

MENȚIUNE: De Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” se vizitează gratuit.