GALERIA ARHITECTILOR PELESLUI- proiect inedit si… necesar

Premieră pe Domeniul Regal Sinaia, în vara 2021! Vila Șipot (Casa Arhitecților) se va redeschide pentru a găzdui un proiect cultural inedit – Galeria Arhitecților Peleșului!

Expoziția temporară va dezvălui activitatea arhitecților și peisagiștilor Casei Regale din perioada 1873-1914, în piese grafice și vizuale scoase din arhive pentru a fi arătate publicului. În Vila Șipot – acest spațiu cu o poveste aparte în rândul edificiilor de pe Domeniu, vor fi organizate și prezentări ale specialiștilor în restaurare, lecții de bună practică, evenimente de promovare a patrimoniului cultural și de evidențiere a restaurărilor așteptate de mai mulți ani.

Proiectul este desfășurat deAsociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Parteneri: Universitatea de arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Științe Agronomie și Medicină Veterinară București.

Miercuri 21 iulie se reunesc arhitecții și designerii expoziției pentru a începe organizarea galeriei.

Cât de curând, se vor deschide porțile Vilei pentru a începe călătoria în timp, la răscrucea secolelor în care Domeniul Regal a fost creat și a devenit o capodoperă de arhitectură și un simbol al României.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.