FRUMOASA POTRIVEALA: Ziua Mondiala a Educatiei sarbatorita la Maneciu prin activitatea „2019 – Anul cartii in Romania”

iblioteca Colegiului „Ferdinand I” Măneciu în colaborare cu Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” au sărbătorit, vineri, 4 octombrie 2019, Ziua Mondială a Educației prin activitatea „2019 - Anul cărții în România”.

Sunt unii care zic că nu, „la țară nu-i nicio scofală, că la țară n-ai ce să faci, că-s copii murdari și care știumai de treaa din gradină, idiferenți și, mai știi, poate cu păduchi…! Și-acolo n-ai ce să faci ce să miști cu… țăranii!” Ei bine, NU. NU E DELOC AȘA! La țară sunt copii frumoși și, de cele mai multe oi, au parte de dascăli dedicați, de oameni implicați și chiar dacă, poate, dintre-ai lor, sunt mai mult dedicați pământului și roadelor, chiar dacă ai lor mai tricotează ciorapi și fac focul în sobă ei, copiii, și școlile de-acolo, din sat, deschid porți gândului și cărții și de multe ori, uimesc și umplu totul cu inspirație și cu o voință de fier. Și cu sete de cunoaștere!

UN EXEMPLU: Biblioteca Colegiului „Ferdinand I” Măneciu în colaborare cu Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, au sărbătorit, vineri, 4 octombrie 2019, Ziua Mondială a Educației prin activitatea „2019 – Anul cărții în România”.În cadrul acestui eveniment, coordonat de bibliotecar Cătălina Dragomir, a fost prezentat filmul „Drumul cărții” de către muzeograf Mihaela Voicea, elevii clasei a IV-a C, coordonați de doamna învățătoare Tatiana Toma, au prezentat proiectele „Comuna mea”, iar copiii clasei a V-a A au realizat o… inspirată expoziție cu lucrări despre cărți.