Fratia dintre Sinaia si Athis-Mons a implinit 25 de ani

25 de ani de cooperare cu Sinaia au fost sărbătoriți la Athis-Mons la sfârșitul săptămânii trecute.

🤝 25 de ani de cooperare cu Sinaia au fost sărbătoriți la Athis-Mons la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența primarilor Vlad Oprea și Christine Rodier. Unii au muntele, pârtiile de schi și Castelul Peleș, ceilalți au un aeroport și avionul Concorde, însă și unii și alții au voința de a continua relația de înfrățire începută în urmă cu un sfert de secol, o cooperare care înseamnă numeroase proiecte de tineret, cultură, sport. Carta de reînnoire a acestei cooperări a fost semnată pentru 6 ani, cu ambiția dezvoltării unor proiecte de „orașe inteligente” (smart cities) și cu certitudinea că relația de înfrățire se construiește zilnic, prin implicarea întregii comunități.
*************************************************************
25e anniversaire de la coopération entre Athis-Mons et « la perle des Carpates » – Sinaia, en présence des Maires Christine RODIER et Vlad OPREA, du député de l’Essonne, M. Robin REDA et des membres de l’association de jumelage ; signature à cette occasion de la charte de jumelage renouvelé pour 6 ans, avec des projets de jeunesse, culture, sport, ainsi que de « smart cities ». Félicitations et bon courage à tous ceux qui participent à ce travail quotidien!

Textul și imaginile au fost postate pe pagina Ambasadei României în Franța. În cinstea unei prietenii trainice care, iată, împlinește un sfert de veac frumos, efervescent, în binele celor două comunități.

foto: Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France