Fotbal feminin: Punct important pentru CS Brazi in play out

La debutul în faza de play-out a Superligii de fotbal feminin, echipa pregătită de Mircea Hagianu s-a întors din Capitală cu un rezultat bun, o remiză care-i creşte considerabil şansele de a nu părăsi, după cinci ani, eşalonul de elită al fotbalului rezervat sexului frumos de la noi.

 

Confruntarea de duminică, de pe „maidanul” Politehnica, a fost una destul de tensionată, previzibil de altfel, câtă vreme anumite orgolii, create totuşi artificial, au răbufnit chiar înainte de fluierul de start. Gruparea bucureşteană, întărită din iarnă cu numai puţin de patru foste jucătoare ale CS Brazi, le-am numi aici pe Nina Anca, Lidia Moacă, Mirela Stoica şi Roxana Jora pornea cu prima şansă, în condiţiile în care, cel puţin în propriul fief, pune o presiune permanentă, inclusiv psihologică, pe adversar. Şi nu doar strict de pe „dreptunghiul verde”.

 

A venit însă minutul 10, când, Gabriela Bucur a ţintit perfect cu un “trasor” în diagonală trimis din cca. 20 m lateral stânga, „îngheţând” la +20 de grade Celsius banca şi tribuna susţinătorilor echipei gazdă. Şi, nu puţin a lipsit ca prahovencele să intre la pauză cu un avantaj de două goluri, numai că B[rbos, scăpată singură pe contraatac, a trimis de puţin pe lângă poartă, mingea sărind aiurea dintr-o denivelare a suprafeţei de joc. În repriza secundă şi pe fondul unei căderi fizice a majorităţii elevelor lui Hagianu, bucureştencele au ieşit din chingi, reuşind să restabilească echilibrul pe tabela prin reuşita titularei naţionalei U19, Beatrice Tărăsilă.

 

De la CS Brazi a lipsit, motivat, internaţionala Mihaela Merlan, în schimb a revenit, după o absenţă de şase luni, Mihaela Radu, Mimi, cum este alintată de cunoscuţi, practicând, în paralel cu fotbalul, şi sportul cu mănuşi (a cucerit argintul, cu CSM Târgovişte, la recenta întrecere a Cupei României pentru senioare!).

 

Teren Politehnica. Spectatori: cca. 100

CS Brazi: Ioana Sora – Corina Tatu, DIANA FLOREA, Sandra Oprica, ALEXANDRA DOBRE – Maria Dumitru (43 Denisa Vlad – 65 Ioana Ilieş – 89 Anda Ştefănescu), LINDA CERGAN, Ana Moraru, Georgiana Huţu (57 Elena Niţă), GABRIELA BUCUR (44 MIHAELA RADU) – NICOLETA BĂRBOS. Antrenor: Mircea Hagianu

Marcatoare: Beatrice Tărăsilă (54) / Gabriela Bucur (10)

Au arbitrat: Laurenţiu Ionaşcu – Silviu Andreiu şi Laurenţiu Constantin (toţi din Buzău)

 

Iată şi cum arată clasamentul momentului în play-off:

1. Fair Play Bucureşti 7 p (2 jocuri disputate – a intrat cu un bonus de 3 puncte)

2. CS Brazi 6 p (un joc disputat – 5 puncte bonus)

3. Universitatea Alexandria – 3 p (un joc disputat – penalizată cu 6 puncte)

 

Duminică, CS Brazi va primi acasă vizita Universităţii Alexandria.

Aurel Drăghici