Foiletonul muntilor de gunoaie din Ploiesti… continua! Cel mai recent mesaj din partea primarului

„Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploiești, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova, prin care reprezentanții acestei instituții au aflat din mass media că, la Ploiești, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea orașului într-o mare ghenă de gunoi.

Din păcate, monitorizarea şi gestionarea unui contract atât de important cum este cel de colectare a deșeurilor nu se poate face doar din birou. De aceea, la afirmația ca „la momentul trimiterii prezentei, facem precizarea că platformele gospodărești de pe raza municipiului Ploiești au fost colectate în integralitate” ar fi de râs, dar este, de fapt, de plâns.

Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munților de gunoi din oraș exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieștenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni.

Faţă de această adresă, făcută în derâdere faţă de ploieşteni, pot doar să declar că, atât eu cât şi cei doi viceprimari şi administratorul public vom continua demersurile stabilite prin Hotărârea de ieri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi așteptăm, în continuare, decizia prefectului şi a CJSU”, a transmis miercuri după-amiază primarul Andrei Volosevici.