Fiul lui Fidel Castro, weekend la Busteni

Alejandro Castro, unul dintre fiii fostului președinte cubanez Fidel Castro, și-a petrecut weekend-ul pe Valea Prahovei. Ajuns în orașul Bușteni, acesta a avut parte de o petrecere pe cinste și s-a bucurat din plin de muzica lăutarească, dar și de produsele tradiționale românești.

 

Alejandro a fost întâmpinat de către Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni, conform tradiției, cu pâine și sare. Deși în primul moment nu a înțeles prea bine obiceiul local, acesta s-a adaptat foarte repede și a gustat din produsele preparate special pentru el, din căprioară, urs sau mistreț și a ținut să-și toarne singur din butoiul cu vin alb. După cum era de așteptat, fiul fostului președinte cubanez Fidel Castro a oferit gazdelor trabucuri de cea mai bună calitate. A fost răsplătit atât cu dulceața “Simona Halep”, cât și cu sticle de vin produse în ediție limitată pentru nunta lui Lucian Bute.

 

Alejandro Castro a vizitat și Castelul Cantacuzino și a fost foarte încântat de panoramele din zonă. A promis că o să se întoarcă aici pentru a urca pe Platoul Bucegi pentru a ajunge la Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman, intrată de curând în Cartea Recordurilor.