FIASCO de ZIUA ARMATEI, la PLOIESTI! In timpul defilarii, inghesuita pe o straduta din centru, cineva se ruga: ”VA ROOOG, STATI PE LOC!”

Mic, înghesuit pe o străduță din fața Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, dinaintea câtorva reprezentanți ai autorităților locale și județene și… ca atât. Așa a fost evenimentul dedicat Zilei Armatei la Ploiești. Ploieșeni… mai deloc. NU AU ȘTIUT, NU A ANUNȚAT NIMENI DIN TIMP, NIMIC!

Ne-am trezit dimineață cu telefoane și mesaje din partea mai multor ploieșteni carene întreabau DACĂ și UNDE se organizează ceremonii în cinstea ZILEI ARMATEI. Nu am știut nici noi ce să le răspundem, până în jurul orelor 11.30, când pe contul de socilaizare al Instituției Prefectului a apărut un filmuleț de câteva minute cu…mica ceremonie din fața Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova.

 Ceva așa, mic, încropit parcă pe repezeală, ca să nu treacă neobservată sărbătoarea.

Apropos: Se aude CLAR în filmare cum cineva se roagă: „VĂ ROOG, STAȚI PE LOC” (la secunda 0.08), în timpul defilării militarilor” (Adică cineva atrage atența, că lumea tocmai începe să plece, FIX într-un moment SOLEMN!- astae chestie de BUN SIMȚ, EDUCAȚIE; RESPECT)

 DE CE… AȘA? De ce așa, pe șoptite, „pe repede-nainte”? DE CE, DIN NOU (!!!), ca în multe alte ocazii, fără participarea „vreunui picior” de elev, copil, de parcă… ar avea, copiii, elevii, la astfel de sărbători!?!?!!? A, pardon, să nu-i deranjăm, că mulți suntîn săptămâna „Școala ALTFEL” pe care o celebrează cu… FAST la… fast-food sau la mall…, ori… la o țigară-n parc…

 Nu-șʼ de ce, cu amărăciune îmi vine să asemăn sărbătoarea deazi de la Ploiești cu… ceea ce a fost anul trecut… TÂRGUL DE CRĂCIUN de la Ploiești. FIASCO!