FA RAI DIN CE AI! Elevii de la Scoala Gimnaziala Nr 13 din Ploiesti au nevoie de sprijin!

„La Școala Gimnazială Nr. 13 învață elevi unde prețul a două măști necesare pe parcursul unei zile este egal cu valoarea covrigului zilnic. Despre tablete și alte gadget-uri necesare învățămantului online, nu putem discuta. Așadar, dacă aveți prieteni, firme sau alte echipemente care ar putea ajuta, cu siguranță acesti copii vor putea să vă zâmbească în semn de mulțumire.”.

Un mesaj postat pe contul de socializare al școlii în cauză. În anunț se menționa că, pentru detalii, poate fi contactat domnul învățător Daniel Costache. Ceea ce am și făcut. Ne-a răspuns la telefon un glas entuziast, din care se simte „de departe” entuziasmul, dorința, dar și „mângâierea părintească” din sfaturi și învățături pe care, cu siguranță, o dăruiește învățăceilor săi. Ne-a spus că, pentru moment, au fost primite, printr-o donație, 10 tablete. „Având în vedere situația imprevizibilă, contextul dificil,nu știm cum vor evolua lucrurile și e bine să fim precauți, dar și buine pregătiți. E nevoie de măști, de rechizite, de dezinfectant de materiale sanitare, de orice poate contribui la un proces educațional eficient și în siguranță!”, ne-a spus domnul învățător.

„Copiii de la școala noastră sunt poate, mai sărmani, dar sunt COPII ca toți ceilalți. Au drepttul la o șansă, al educație, la zâmbet, la carte! Trebuie să fim pregătiți pentru orice situație astfel încât acești copii să aibă condiții să poată învăța. Niciodată, pînă acum nu am făcut un anunț public pentru a cere ajutor. Până acum, ne-am descurcat. Dar acum este o stare de fapt specială și nu vreau să se ajungă la abandon, sau acești copii să se simtă marginalizați. Au dreptul să învețe. Așa că orice ajutor ne este de folos. Sunt 68 de elevi înscriși, din care cam 60 vin regulat la școală, vor să învețe! Suntem aici pentru ei, vrem să le dăm șansa la care au dreptul!”, mărturisește, cumva, din adâncul inimii, dascălul.

Prin urmare, cine poate și dorește să dea o rază de speranță și o mână de ajutor elevilor de la Școala Gimnazială Nr.13 din Ploiești, poate lua legătura cu domnul învățător Daniel Costache.

Sursa foto: Scoala Gimnazială Nr. 13 Ploiești