Expozitie Daniela Voicila Dragulescu si lansare de carte Victor Adam

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează marți, 22 iunie 2021, ora 17, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 1, vernisajul expoziţiei de pictură, laviuri și mixed media art a artistei Daniela Voicila Dragulescu și lansarea cărții de versuri „Străina” a domnului Victor Adam.      

Daniela Voicilă Drăgulescu

Născută în București, în 1961, studiază la Academia de Arte Frumoase București și devine membru UAP România.

Expoziții personale:

In ROMÂNIA – București, Pitești, Constanța și Sibiu.

În străinătate: FRANȚA – Nantes, Angers, Goudargue, Saint Sebastien sur Loire, Guerande, La Baule, Pornichet, Pouzauges; SPANIA – Tolosa; U.S.A. – Chico; SERBIA – Belgrad și Novi Sad.

Participă la numeroase expoziții de grup în România și peste hotare.

Lucrări ale sale le regăsim în colecții private din România, Franța, USA, Israel, Germania, Serbia și Canada.

  Victor Adam – „Străina” 

„Poezia din această plachetă ne oferă imaginea unui poet cu o evoluție lină, care și-a definit profilul stilistic de la bun început și căruia evenimentele uneori dramatice ale propriei vieți i-au adâncit substanța lirică:

Se-ntreabă vulturul în zbor

Suind în slava cerului

Nu urc prea sus?

Să se repete iar

Legenda miticului Icar?…”

Poetul pare a fi inventat un patent poetic, un fel de matriță care modelează liric materiale felurite, de o melancolie fluctuantă, care face versul său mereu agreabil, cu neapărata precizare că autorul trece trăirile sale printr-un filtru livresc și printr-o mare disponibilitate ludică:

„Moartea

Ascultă liniștită,

Recviemul de Mozart”

Ce este această carte: o carte de poezie? de poeme în proză? o „cronică de memorii”? Cred că este ceva din fiecare dintre aceste specii. Totul trăit intens și deloc patetic. (Poet, Ianoș Țurcanu, Chișinău 2021).