EXCLUSIV: In 1972, Fidel CASTRO evoca „Republica de la Ploiesti”, in balconul „Casei Albe”. Spiritul ploiestenilor de altadata s-a pierdut pe drum!

Ați văzut ce efect fantastic, de neimaginat (SIC!) a avut hotărârea de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență? Ați văzut câtă apă caldă v-a umplut apartamentele sâmbătă dimineață? Mai-mai să vă inunde, așa-i, dragi ploieșteni?!?!?!?

 Unde vi-i… „REPUBLICA de la Ploiești”???????? Unde vi-i spiritul revoluționar, inițiativa, spiritul civic, unitatea???

Apropos, știați că, oarecând, chestia asta cu… „REPUBLICA de la Ploiești” era evocată, chiar din balconul Casei Albe… din „orașul Aurului negru” până și de celebrul dictator Fidel Castro, venit aici în vizită cu Ceaușescu??? Legenda spune că, văzând marea de ploieșteni adunați să asculte discursurile de tristă amintire ale celor doi, președintele Cubei i-ar fi spus acolo, în balcon, lui Ceaușescu: „Ce mare de oameni, ăștia-s urmașii demni ai Republicii de la Ploiești!” (auzise, pare-se, dictatorul ce și cum cu Ploieștii ăștia… de s-au cam pierdut pe drum acum)

Se întâmpla în 1972, când Ceaușescu s-a lăudat cu rafinăria Brazi, Uzina Upetrom 1 Mai, iar Fidel Castro a susținut un discurs de la balconul Casei Albe din Ploiești. (N.R. Articolul de față NU se dorește nicicum o evocare „pozitivă” a odioasei epoci comuniste, ci doar un apel la memorie și mmai cu seamă la acel pierdut în spațiu spirit… revoluționar al ploieștenilor de altădată,care, iată, ajunsese și la urechile dictatorului cubanez)

Acum din păcate, ploieștenii stau și molfăie molcomi înjurături pe la colțul blocului și cam atât. Le e bine FĂRĂ APĂ CALDĂ!

Foto-captură: https://euscreen.eu//  Tvr 1